Waar schrijf jij jouw boek? Deze plek op Bali is een aanrader

Het kan soms fijn werken om (een deel van) je boek op andere plek te schrijven dan thuis achter je laptop. Een plek die je inspireert, motiveert en de rust geeft om je te focussen op dat wat jij aan de wereld wilt vertellen. Ik deel graag fijne plekken met je die hier geschikt voor zijn. Zoals mijn ‘Bali Home’ Trinity Gardens, een ware creatieve oase in de rijstvelden van Ubud…

Zoals jullie misschien weten heb ik in 2016 acht maanden in Bali gewoond. De eerste maanden steeds een maand in verschillende heerlijke huizen (veel via Airbnb gevonden) tot ik een waar paradijs ontdekte tijdens een wandeling in de rijstvelden net buiten het centrum van Ubud. Een wit gebouwtje met een knalroze parasol op het dakterras trok van verre mijn aandacht en ik werd er naartoe gezogen.

De beauty daar kan ik bijna niet in woorden vangen, maar de foto’s van Trinity Gardens geven een goed beeld. Een schoonheid die mijn ziel raakte. Toen ik er kwam waren ze pas net open en via wat omwegen ben ik er uiteindelijk gaan logeren en zo ben ik er vijf maanden gebleven. Mijn Bali Home noem ik het nog steeds. De creatieve energie die hier hangt is werkelijk bijzonder en de geweldige mensen die het daardoor aantrekt al net zo.

Waar schrijf jij jouw boek

Hier zijn al veel boeken geschreven

Na vijf maanden heb ik in elk huisje gewoond, maar het huisje waar ik als eerste mocht vertoeven The Barn blijft een van mijn favorieten. Het is een eenpersoonshuisje dat ver over de rijstvelden uitkijkt. In dit specifieke huisje zijn al vele boeken geschreven! Zoals het boek Lunar Abundance van de Australische Ezzie Spencer bijvoorbeeld, mijn buurvrouw tijdens de laatste maand van mijn verblijf in Trinity Gardens.

De Zweedse eigenaresse vertelde me onlangs dat ze al niet meer kon tellen hoeveel schrijvers dit huisje voor langere tijd hebben gehuurd. Voor mij zijn hier, op deze plek, ook nieuwe ideeën ontstaan. Juist door alles los te laten, door even niet met ‘werk’ bezig te zijn, maar vooral met voluit LEVEN kwamen de ideeën als vanzelf naar me toe. Omdat ik ruimte had om de inspiratie te ontvangen. Zo ben ik achter de schermen bezig met een heel nieuw project en een nieuwe rebranding van mijn werk. The Barefoot Diaries is al bijna klaar om de wereld te ontmoeten.

Waar schrijf jij jouw boek

Daar waar je creativiteit gestimuleerd wordt

Trinity Gardens ligt op loopafstand van Ubud Centrum aan een pad waar geen auto’s mogen rijden. Dichtbij verschillende heerlijke healthy restaurantjes en het is maar een kleine wandeling naar Sari Organik, het restaurant waar je heerlijk biologisch eet met 360° uitzicht over de rijstvelden.

Trinity Gardens is een plek waar ik op alle levels ‘nourishment’ heb ervaren en dat doet de creativiteit goed! Als je de foto’s bekijkt begrijp je denk ik wel waarom…
Fotografie: Veronika.Photos

Onderstaande vlogs heb ik opgenomen in het huisje The Barn (onder het genot van jungle geluiden, een stromend riviertje en een concert van Balinese tropische vogels)

In de rubriek ‘Places to Write’ geef ik je inspiratie voor fijne plekken om in alle rust (een deel van) je boek te schrijven.
Twijfel je of een boek schrijven iets voor jou is? Ik heb een uitgebreide PDF voor je gemaakt met 6 vragen die je jezelf kunt stellen om dat helder te krijgen. Je kunt deze hier gratis downloaden

No Comments Yet.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *