[VLOG] Waar schrijf jij optimaal?

Voor mij persoonlijk is de plek waar ik schrijf heel belangrijk, rust en ruimte zijn voor mijn creativiteit optimaal. Dichtbij de natuur. Nou kan ik niet altijd een heel boek op mijn ideale plek schrijven, maar ik zoek deze wel af en toe op. Is jouw ideale plek ver of misschien wel gewoon lekker thuis?

Schrijf regelmatig op een voor jou ideale plek

Zelf ben ik minder creatief in een drukke stad als Ubud in Bali, waar ik woonde op het moment dat ik dit filmpje opnam. Het is daar heel leuk en levendig, maar ook hectisch. Toen ik wilde schrijven ben ik dus lekker een week in de rijstvelden gaan zitten en daar stroomde mijn creativiteit en schrijf-flow meteen weer. Toch is de plek waar je het meest creatief bent heel persoonlijk. In Ubud had ik een Noorse vriendin die ook bezig was met het schrijven van een boek en zij heeft juist de input van de stad nodig voor optimale creativiteit.

Natuurlijk begrijp ik dat je misschien niet je hele boek kunt schrijven op de voor jou ideale plek, zeker niet als dit een verre tropische bestemming is. Maar misschien kun je wel een kickstart maken op een voor jou ideale plek. Al ga je maar een weekend of een weekje in een huisje zitten aan het strand of in het bos. Of in een voor jouw inspirerende stad als New York of Berlijn. Je creativiteit heeft eenmaal voeding nodig! Het zal je boek zeker ten goede komen.

Geniet van de vrijheid die schrijven met zich meebrengt!

In dit filmpje leg ik je uit:

  • Waarom het belangrijk is om een voor jou ideale plek te zoeken om te schrijven
  • Mijn persoonlijke ervaring en hoe de ideale plek voor ieder anders is
  • Hoe je optimaal schrijft
  • En dat alles met een prachtig uitzicht over de rijstvelden van Bali (ik mis het!)

 

Twijfel je of een boek schrijven iets voor jou is? Ik heb een uitgebreide PDF voor je gemaakt met zes vragen die je jezelf kunt stellen om dat helder te krijgen. Je kunt deze hier gratis downloaden.

is-een-boek-schrijven-iets-voor-jou

2 Comments
 • Mathilde Schoneveld
  februari 8, 2018

  Ik wil weten hoe ik als verteller de informatie op papier kan zetten. Waar ik op moet letten.

  • Michèle
   februari 8, 2018

   Hoi Mathilde,
   Wat ik altijd zeg: schrijf zoals je het je beste vriend of vriendin zou vertellen. Dan maak je de informatie informeel, maar vooral persoonlijk en authentiek. Ook is het dan lekker leesbaar. Als je vraag meer gaat over structuur aanbrengen, dan heb je misschien iets aan deze vlog: https://www.youtube.com/watch?v=t2-tH2XN_Cg

   Succes!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *