[VIDEO] Tijd maken voor het schrijven van jouw boek. Hoe doe je dat?

Wil je graag een boek schrijven, maar kun je er moeilijk de tijd voor vinden? In dit filmpje de eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen! En tips hoe je er tijd voor kunt maken.

Een filmpje gemaakt vanuit een geweldig hotel in Stockholm. Ik ben weer helemaal opgeladen en geïnspireerd in deze fijne Zweedse stad. Toen ik in Bali woonde heb ik veel bijzondere Zweedse mensen ontmoet waar ik zo goed bevriend mee ben geraakt dat ik hier nu regelmatig ben. Met een aantal van hen werk ik aan nieuwe creatieve projecten.

Ik vind daar de tijd voor, omdat ik er blij van word en het tot een prioriteit maak. Dit is namelijk wat ik het meeste hoor als bezwaar van mensen die graag een boek willen schrijven. Ik heb er geen tijd voor! En ook: hoe maak er ruimte voor? Weet je, We zijn allemaal druk. Sterker nog onze hele maatschappij lijkt steeds te versnellen.

Prioriteit voor dat wat je het liefste wil doen
Maar mag jouw creatieve werk, your hearts work, prioriteit hebben van jezelf? Geen tijd hebben is een overtuiging, het is geen waarheid. Mijn weken vliegen soms ook voorbij zonder dat ik tijd maak voor mijn eigen creatieve projecten. Al ik vervolgens een freelance klus binnenkrijg met een hele strakke deadline, maak ik daar ineens wel tijd voor.

We zijn dus lief voor onszelf als we juist wat strenger voor onszelf zijn en het schrijven van je boek of ander creatief werk prioriteit te geven. De belangrijkste vraag om jezelf te stellen is dus: wil jij in deze fase van je leven het schrijven van je boek tot een van je prioriteiten maken? Voel goed wat deze vraag met je doet en laat je hart het antwoord geven. Het kan ook zijn dat het antwoord op dit moment  `nee` is, maar dan heb je het tenminste helder, en kun je het even loslaten. 

Heb de moed om het daadwerkelijk te gaan doen
Want JA een boek schrijven kost nou eenmaal tijd, je zult daar ruimte voor moeten maken, bijvoorbeeld door (tijdelijk) iets anders op te geven. Hoeveel tijd je ervoor neemt en hoe lang je erover wilt doen is helemaal aan jou. Schrijf je het liefst een uurtje per dag, een middag per week of wil je er een hele maand voor vrijmaken. Bepaal de tijd die jij beschikbaar hebt en heb de moed om het daadwerkelijk te gaan doen. Het is belangrijk om een realistische planning voor jezelf te maken zodat je met plezier en gemak kunt blijven werken.

En weet dat als je een duidelijke structuur, opzet en vervolgens een logische werkwijze volgt, dat je heel efficiënt, snel en plezierig kunt werken. Met Free Your Inner Writer help ik je juist daarbij.

Komende maand gaan we het hebben over het thema `helderheid`, clarity in het Engels vind ik nog mooier klinken. Want als je helderheid creëert rondom je boek, en structuur aanbrengt, dan geeft dat heel veel rust. Daar zijn een heleboel tools voor, en die ga ik in het volgende artikel met je delen. 


Download de Gratis kickstart guide om je op weg te helpen met je boek!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *