[Vlog] Doen! Niet denken…

Mijn neiging was om eerst alles uit te willen denken, voordat ik ging schrijven. Inmiddels weet ik dat het zo niet werkt: je boek ontstaat al doende. Deze week deel ik waarom het belangrijk is om gewoon te gaan ‘doen’ en niet te veel te ‘denken’…

Al doende ontstaat je boek

Ik zie het ook bij veel schrijvers die ik begeleid, als ze te veel gaan nadenken zitten ze op een gegeven moment vast. Een boek schrijven is een dans tussen hoofd, hart en lichaam. Het is een kwestie van denken, maar ook van voelen en vooral… actie. Pas als je gaat beginnen, dan gaat het stromen. Als je daarbij een simpele methodiek gebruikt gaat het schrijven met gemak en plezier.

In dit filmpje leg ik je uit:

  • Waarom het belangrijk is om gewoon te gaan ‘doen’ en niet te veel te ‘denken’
  • Mijn persoonlijke ervaring en hoe ik daar achter ben gekomen
  • Hoe het schrijven van een boek zich stap voor stap ontvouwt
  • En dat alles onder het genot van het gezang van Balinese krekels 😉

 

Twijfel je of een boek schrijven iets voor jou is? Ik heb een uitgebreide PDF voor je gemaakt met zes vragen die je jezelf kunt stellen om dat helder te krijgen. Je kunt deze hier gratis downloaden.

 

No Comments Yet.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *