[VIDEO] Hoe maak je jouw doel prioriteit tot je het bereikt hebt

Jij wilt een boek schrijven, anders was je vast niet op deze website! En waarschijnlijk heb je het nog niet gedaan of nog niet af… Hoe kun je het schrijven van jouw boek tot een prioriteit maken, ongeacht de tijd die je eraan wilt besteden? Zodat het je het nu echt gaat doen, afmaakt en je droom waarmaakt.

Het is mijn grootste valkuil: veel te veel willen in een dag. Ik werk als schrijver, content manager, mentor & coach, ik speel cello, ik illustreer en ben aan een prentenboek bezig, ik werk aan een nieuwe website, ik wilde zelf nog die online cursus doen, en al die inspirerende boeken die ik nog wil lezen en ga zo maar even door, aaargh. Kortom: een totaal GEBREK AAN FOCUS. Met als resultaat een voortdurend gevoel van onrust. Tot ik me besefte dat bij een grote doelstelling echt meer focus vereist is. Maar al het andere even tijdelijk loslaten: oef dat kan best spannend zijn! Ik ‘moet’ (en wil) al die andere dingen toch ook doen, kan ik dat allemaal zomaar loslaten? Maar moet het echt? En kunnen veel dingen niet best even wachten zonder dat de wereld vergaat? Ik heb het moeten leren, maar het geeft wel rust en ruimte.

Maak je doel tijdelijk tot topprioriteit
Het is belangrijk, als je een doel wilt behalen, om het een topprioriteit te maken. Dan komt het tenminste ook echt af, in plaats van dat je 5 projecten maar half doet. Het bereiken van dat ene doel is, zo lang als nodig, het allerbelangrijkste in je (werkende) leven. Al het andere is er tijdelijk ondergeschikt aan. Wil je dat boek schrijven, maak het dan voor een vastgestelde periode je belangrijkste waarde. Al het andere komt even op de tweede plaats. Bijt je vast in je eerste waarde en haal je deadlines. Bedenk wat de noodzakelijke en ondersteunende omstandigheden zijn om je doel te behalen. Bij het creëren van het Free Your Inner Writer platform en de online training was dat voor mij bijvoorbeeld: geld verdienen en dus tijd besteden aan mijn freelance opdrachten als content manager, schrijver en copywriter. Dit is eenmaal nodig om in mijn levensonderhoud te voorzien. Gezond eten voor energie, de ochtend beginnen met yoga of hardlopen, ontspanning als nodig en zo nog wat dingen.

Wat zijn jouw voorwaarden?
Dat waren de voorwaarden die ik nodig had om mijn doel op een relaxte en vooral plezierige manier te behalen. Verder heb ik tijdelijk echt alles van mijn to do list geschrapt. Ik wist dat ik het weer zou oppakken als ik klaar was en ik merkte dat ik, zeker voor de laatste loodjes, echt alle focus nodig had! Dus wil je dit boek schrijven, maak er ruimte en tijd voor. Je zegt voor een bepaalde periode volledig JA tegen dit project, en dus even nee tegen heel veel andere dingen die je juist afleiden van je focus. Tijdelijk, vanuit liefde voor jezelf.

Zet al je ideeën op papier!
Als jij net als ik iemand bent die altijd 10 verschillende ideeën heeft voor creatieve projecten die je wilt neerzetten, zet deze bijvoorbeeld even in een speciaal mooi vormgegeven document. Kies er één uit, ga hieraan werken en maak dit project écht af. Als je daarna voldaan bent bijgekomen van je harde werk en het gaat weer kriebelen pak je jouw document erbij en kies je een volgend project om aan te werken.

Het is uiteindelijk allemaal echt heel simpel, maar dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk is!

In juni ga ik dieper op het thema Focus in via een filmpje zoals deze en een artikel op deze website. Zo help ik je bijvoorbeeld met een gerichte planning voor jouw boek. See you then!

Ready to start? Download hier de gratis kickstart guide en ga echt beginnen met het schrijven van jouw boek.

O ja…
Weet dat het een enorme kracht is als je altijd veel ideeën hebt en veel projecten of verschillende dingen tegelijk wil doen. Je doet niets fout! Het is alleen goed om in dat geval extra bewust te zijn van je eigen valkuilen. Dit boek heeft mijn ogen jaren geleden enorm geopend! Het heeft me geholpen om te begrijpen hoe ik in elkaar steek en hoe ik mijn verschillende talenten en ideeën tot bloei kan laten komen, in plaats van mezelf er steeds door te laten overweldigen.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *